Nederlandse grote bedrijven scoren bovengemiddeld op duurzaamheid

12-09-2017

VNO-NCW is bijzonder trots op de 17 Nederlandse bedrijven die internationaal bovengemiddeld scoren op duurzaamheid. Vorig jaar stond Nederland nog met 15 bedrijven in de Dow Jones Sustainability World Index, de belangrijkste graadmeter voor duurzaamheid.

 

Prachtig visitekaartje

Volgens VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer geven Nederlandse multinationals internationaal dit jaar weer een prachtig visitekaartje af als het gaat om duurzaam ondernemen. 'We lopen in veel sectoren al jarenlang voorop en ik ben bijzonder trots op deze prestaties van veel van onze leden. Met hen en met talloze mkb'ers spannen we ons in om te zorgen dat dit wereldwijd en in Nederland navolging krijgt. Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de boardroom en zo hoort het.'

 

Wereldwijd voorop

Volgens onafhankelijke experts is KPN dit jaar het meest duurzame telecombedrijf ter wereld (Industry Group Leader). KPN dankt dit aan het feit dat het sinds 2015 klimaatneutraal is. Ook helpt de onderneming haar klanten om CO2-uitstoot te reduceren en is zij bezig zoveel mogelijk circulair te ondernemen. ASML is één van de drie grootste nieuwkomers in de index. Veel andere leden van VNO-NCW zoals Shell, AKZO Nobel, DSM, Randstad, Koninklijke Philips, Philips Lighting en Post NL scoren weer bovengemiddeld in de index en lopen wereldwijd voorop in hun sector.

 

De index

De Dow Jones Sustainability World Index geeft de duurzaamheidsscores van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld weer. Het is een belangrijke maatstaf op het gebied van sociale zaken, milieu en duurzaamheid. De Index werd in 1999 geïntroduceerd en vormt een leidraad voor veel beleggers die duurzaamheid meenemen in hun investeringsoverwegingen.