‘Mantelzorg vraagt om maatwerk van werkgevers'

13-08-2019

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben begrip voor de lastige positie waarin mantelzorgers zich kunnen bevinden. Maar vooral kleinere ondernemers kunnen niet altijd voldoen aan de wensen van medewerkers die mantelzorger zijn. Dat zeggen de ondernemingsorganisaties naar aanleiding van nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek: meer dan 220.000 mensen kunnen of willen niet werken vanwege zorgtaken, waaronder mantelzorg.

 

Afwezigheid opvangen

‘Bedrijven willen graag het goede doen voor hun medewerker, maar het is voor een klein bedrijf nu eenmaal lastiger om de afwezigheid van een collega op te vangen dan voor een grote onderneming. Het werk moet wel gedaan worden. En als je langdurig vervanging moet inhuren, kost dat ook geld’, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

 

Flexibiliteit en maatwerk

Zij benadrukken dat de flexibiliteit van twee kanten moeten komen. ‘Een goede oplossing is per definitie maatwerk. Wat mogelijk is, zal per sector, functie en bedrijf verschillen.’ Het hangt ook van de aard van de mantelzorg af: is het voor een paar weken of een langere periode? Staat de medewerker alleen voor of kan er ook andere hulp worden ingezet? Vanwege dat maatwerk is een collectieve betaalde regeling volgens de ondernemingsorganisaties niet de oplossing.