'Komst Global Entrepreneurship Summit goed voor Nederland'

03-07-2018

'De komst van de Global Entrepreneurship Summit naar Nederland is een goede zaak.' Dat zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, die samen met de Amerikaanse ambassade nauw betrokken was bij de voorbereiding om dit prestigieuze evenement naar Nederland te halen. 'Het maakt van Nederland een verbindend platform voor internationaal zakendoen.'

 

Economische relaties basis voor goede verhoudingen

Volgens De Boer biedt de komst van de Global Entrepreneurship Summit (GES) de kans om de economische en politieke relatie met de VS verder te verbeteren. 'Ook is het een perfect podium om landen en bedrijven met elkaar te verbinden in een tijd waarin we soms juist weer steeds verder van elkaar af lijken te drijven. Economische relaties zijn vaak de basis voor goede politieke en diplomatieke verhoudingen. De komst van het evenement is daarnaast een bevestiging van Nederland als één van de meest concurrerende economieën ter wereld en biedt de kans om onze sterke positie op terreinen als water en innovatie voor het oog van de wereld te etaleren', aldus De Boer.

 

Global Entrepreneurship Summit voor het eerst in Europa

Het is de eerste keer dat het internationale evenement naar Europa komt. Afgelopen editie vond plaats in november 2017 in India, waar 1.500 bedrijven aanwezig waren. Doel van de GES is om ondernemers en landen een platform te bieden om elkaar te ontmoeten om oplossingen te vinden voor de wereldwijde uitdagingen die er zijn en om lange termijn relaties op te bouwen. De GES bestaat doorgaans uit een twee dagen durend evenement met lezingen, panels, een pitch-competitie, demonstraties, mentoring en netwerksessies.

 

Ivanka Trump vorig jaar delegatieleider GES

Vorig jaar vaardigde het Witte Huis Ivanka Trump af als delegatieleider. Het thema in India was 'Women first, Prosperity for All'. De keuze van het gastland wordt gemaakt door de VS. De VS-delegatie varieert van adviseurs tot ministers tot soms de president en een indrukwekkende delegatie van grote en kleine Amerikaanse bedrijven.