Jacco Vonhof nieuwe voorzitter van MKB-Nederland

03-09-2018

Jacco Vonhof is met ingang van 4 september aanstaande de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De algemene ledenvergadering heeft hem vanmiddag op voordracht van het hoofdbestuur benoemd voor een termijn van vier jaar.

 

Emmers en zemen 

Jacco Vonhof (48) is een rasondernemer. De eigenaar van Novon Schoonmaakbedrijven begon in 1993 als glazenwasser met een ladder en een busje vol emmers en zemen. Al snel bouwde hij zijn onderneming uit tot een schoonmaakbedrijf dat actief is in het noorden en midden van het land.

 

Ondernemerschap in dna 

Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, vindt dat MKB-Nederland met Jacco Vonhof een topper als voorzitter aan boord heeft gehaald. 'In de eerste plaats zit het ondernemerschap in zijn dna. Tegelijkertijd heb ik hem de afgelopen jaren ook leren kennen als een kundig bestuurder, in zowel de schoonmaaksector als in de regio. Ik zie uit naar de samenwerking in het belang van alle ondernemers van Nederland.'

 

Verschillende bestuursfuncties 

Vonhof was hiervoor voorzitter van VNO-NCW Midden, een functie die hij sinds 2013 heeft bekleed en waarin hij nauw heeft samengewerkt met MKB-Nederland. Ook is hij de afgelopen jaren in verschillende (bestuurs)functies binnen en buiten het bedrijfsleven actief geweest. Zo was hij onder meer bestuurslid van brancheorganisatie OSB (schoonmaakbedrijven) waarvoor hij ook de cao-onderhandelingen deed, lid van de landelijke adviesraad van het UWV en bestuurslid van Nazorgcentrum Intermezzo in Zwolle.

Lees meer over