Harry van de Kraats verlaat VNO-NCW en MKB-Nederland

03-09-2019

Algemeen directeur Harry van de Kraats van AWVN verlaat de werkgeversvereniging op 31 december van dit jaar. Hij wordt per 1 januari 2020 partner bij executive-search-bureau Maes & Lunau in Amsterdam. Het vertrek van Van de Kraats bij AWVN betekent ook zijn vertrek als directeur Sociale Zaken bij VNO-NCW en MKB-Nederland, een functie die hij combineert met zijn functie bij AWVN.

 

Directeur Sociale Zaken

De samenwerking tussen AWVN en de ondernemersorganisaties leidde in 2016 tot de benoeming van Van de Kraats als directeur Sociale Zaken bij VNO-NCW en MKB-Nederland. In die hoedanigheid was hij onder meer bestuurslid van de Stichting van de Arbeid en voorzitter van het overleg van werkgevers en werknemers met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

Onderlinge samenwerking 

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn Van de Kraats zeer erkentelijk voor zijn inzet en prestaties. ‘Harry heeft vanuit AWVN de praktijk dichter bij beleid gebracht. Dat heeft de onderlinge samenwerking inhoudelijk versterkt. Wij wensen hem veel succes als ondernemer’, aldus de ondernemersorganisaties.

 

Partner bij Maes & Lunau

Als partner bij Maes & Lunau wil Van de Kraats zijn brede bedrijfservaring inzetten bij het samenstellen van teams van directies en toezichthouders en de invulling van de rollen binnen die teams. Vóór Van de Kraats naar AWVN kwam, begon hij zijn carrière bij Unilever en vervulde hij directiefuncties bij NS en TomTom.