Edo Offerhaus gaat NL International Business leiden

28-09-2017

De nieuwe stichting NL International Business van VNO-NCW en MKB-Nederland komt onder leiding te staan van Edo Offerhaus, afkomstig van Orange Mountain, een adviesbureau op het gebied van internationaal zakendoen. NL International Business gaat 1 oktober van start.

 

Kansen buiten Europa

Offerhaus heeft veel ervaring met het begeleiden van ondernemers in bestaande en opkomende markten wereldwijd. VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer wijst erop Nederland als handelsland kansen laat liggen op de markten buiten Europa. De stichting moet daar verandering in brengen. 'Ook kan onze kennis dan op veel meer plekken in de wereld problemen oplossen op het gebied van onder meer water en klimaat.'

 

Gericht op mkb

Volgens MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen moet met name het midden- en kleinbedrijf van de stichting profiteren. Dat kan onder meer door laagdrempelige economische missies, de vorming van consortia van mkb-bedrijven en online matchmaking.

 

Beter afstemmen

NL International Business is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken, en de ondernemingsorganisaties evofenedex en FME. De stichting moet de activiteiten van private partijen in de handelsbevordering beter op elkaar afstemmen. Daarnaast moet intensiever publiekprivaat worden samengewerkt bij het verzamelen van informatie over kansen in groeimarkten. Ook kan de follow-up van handelsmissies beter.

 

Lees meer op www.nlinbusiness.com