'Dringende oproep: voorkom een chaotische Brexit'

23-11-2018

Accepteer de voorgestelde Brexit-deal die nu op tafel ligt, inclusief een overgangsperiode tot 2021, waarbij het Verenigd Koninkrijk in de douaneunie blijft en waarin de huidige regels van de interne markt blijven gelden voor ondernemers en burgers.

 

Zo luidt de oproep die het Europese bedrijfsleven doet, vrijdag tijdens een bijeenkomst in Wenen, aan de 27 landen in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. De BusinessEurope’s Council of Presidents – waarin ook VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer zitting heeft - benadrukt dat bedrijven zekerheid nodig hebben, en een level playing field om zo de impact te verkleinen die Brexit ongetwijfeld gaat hebben op handel en investeringen.

 

'Een no-deal situatie zal zowel de economie van het Verenigd Koninkrijk als dat van de Europese Unie schaden en is dan ook simpelweg geen optie', zo is in een statement van de Europese ondernemingskoepel te lezen. 'Het hele Europese bedrijfsleven dringt er bij alle partijen op aan om alles op alles te zetten om een chaotische Brexit te voorkomen.'