BusinessEurope: 'Klimaattop moet één CO2-prijs opleveren'

30-11-2015

In Parijs begint maandag de Klimaattop, waar wereldleiders zullen moeten komen tot een nieuw klimaatakkoord. Om te benadrukken hoe belangrijk het is dat dat akkoord wordt gesloten, roept BusinessEurope samen met VNO-NCW en veertig andere nationale werkgeversverenigingen op tot het bereiken van een ambitieus en juridisch bindend akkoord. Alleen op die manier kan klimaatverandering effectief aangepakt worden.

Gelijk speelveld
In deze video schetsen Markus J. Beyrer en Emma Marcegaglia van BusinessEuropa wat er moet gebeuren om klimaatverandering aan te pakken en tegelijkertijd de groei van de Europese economie te waarborgen. Dat kan alleen als er een gelijk speelveld ligt voor ondernemingen, dat wordt verzekerd door één wereldwijde prijs voor CO2 en een wereldwijd werkend emissiehandelssysteem. Ook Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, doet deze oproep.

Innovatiekracht
'Het zou een heel, heel groot succes zijn als er een bindende afspraak komt over een wereldwijd werkend emissiehandelssysteem en een werkende CO2-prijs', zei De Boer al eerder. Dit zou volgens de VNO-NCW-voorzitter wereldwijd een enorme hoeveelheid innovatiekracht, energie en ondernemerschap losmaken onder een set van spelregels die voor iedereen hetzelfde is.