'Bewust inspanning leveren voor topvrouwen loont'

29-06-2018

Opnieuw hebben bedrijven die het Charter Talent naar de Top hebben ondertekend meer topvrouwen benoemd in raden van bestuur (rvb’s) en commissarissen (rvc’s). Dat blijkt uit de Monitor Talent naar de Top, die vrijdag is aangeboden aan minister Kaag. Bij de 262 aangesloten organisaties, waaronder Heineken, KPN en Deloitte, is het aandeel topvrouwen in rvb’s en rvc’s met 3,8 en 2,5 procentpunt toegenomen.

 

Topvrouwen

Bij de aangesloten organisaties maken vrouwen nu 27,2 procent uit van de rvb’s en 36,9 procent van de rvc’s. VNO-NCW vindt dat hiermee nog zichtbaarder is geworden dat bedrijven die zich bewust committeren, prima in staat zijn meer topvrouwen te benoemen. Doelen stellen en bewust inspanning leveren werkt dus, achterover leunen niet.

 

Diversiteit loont

Eerder zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer al dat hij alles op alles wilde zetten om te zorgen dat 'we voor eens en altijd versnellen met het aantal vrouwen in de top.' Dat is immers niet alleen goed voor de benoemde vrouwen zelf, maar juist ook essentieel voor de bedrijven. Diversiteit loont, aldus VNO-NCW.