‘Meer helderheid over kledingvoorschriften op werk’

14-03-2017

Het Europees Hof van Justitie uitspraak heeft vandaag uitspraak gedaan in twee zaken uit 2003 en 2007. Daaruit werd duidelijk dat werkgevers eisen kunnen stellen aan het dragen van politieke, filosofische of religieuze tekens op de werkvloer, zoals een hoofddoek. Een bedrijf moet het dan wel in een bedrijfsreglement hebben vastgelegd. In dat geval is er volgens het hof geen sprake van discriminatie. De uitspraken geven volgens VNO-NCW en MKB-Nederland meer helderheid over waaraan werkgevers moeten voldoen in dat soort gevallen.

 

Gezamenlijk overleg praktijk

VNO-NCW en MKB-Nederland krijgen vanuit leden overigens weinig vragen over dit soort kwesties. Mocht het spelen dan wordt dat in Nederland op de werkvloer opgelost tussen werkgever en werknemer in gezamenlijk overleg.

 

Tips college voor rechten van de mens

De ondernemingsorganisaties wijzen op de tips en uitspraken van het College voor de Rechten van de Mens over kledingvoorschriften. Werkgevers kunnen kledingvoorschriften hanteren, bijvoorbeeld omdat ze willen dat hun personeel een neutrale uitstraling heeft. 'De gelijkebehandelingswetgeving is er op gericht dat geen uitsluiting plaatsvindt voor functies waarin het niet relevant is of je bijvoorbeeld een hoofddoek draagt. Het hangt erg van de functie af of een werkgever mag verbieden om een hoofddoek te dragen. Veiligheid, hygiëne en neutraliteit kunnen afhankelijk van de functie goede redenen zijn', aldus het college.