Voorzitter MKB-Nederland zet zich in voor betere Europese wetgeving

15-06-2016

Michaël van Straalen, de voorzitter van MKB-Nederland, zet zich sinds december 2015 in voor betere wet- en regelgeving voor het midden- en kleinbedrijf als lid van de stakeholdersgroep van de Europese Commissie voor regeldrukbestrijding, het zogenaamde REFIT-platform. De Europese Commissie probeert Europese wetgeving eenvoudiger en goedkoper te maken. De bedoeling is te zorgen voor een duidelijk, stabiel en voorspelbaar regelgevingsklimaat dat goed is voor de groei en werkgelegenheid. Het REFIT programma van de Europese Commissie richt zich op gezonde en resultaatgerichte regelgeving van de Europese Commissie. Het doel van de Commissie is via het platform een permanente dialoog te voeren met de EU-landen en andere betrokkenen over de verbetering van Europese wetgeving. Het REFIT-platform bestaat uit twee permanente groepen, één van deskundigen van de lidstaten ("groep regeringsvertegenwoordigers") en één van vertegenwoordigers van bedrijfsleven, sociale partners en maatschappelijk middenveld ("groep van belanghebbenden").

VNO-NCW en MKB-Nederland onderschrijven het doel van het platform onder meer door de deelname van Michaël van Straalen aan het REFIT-platform. Van Straalen vertegenwoordigt in dit platform het volledige Europese midden- en kleinbedrijf. MKB-Nederland speelt dankzij deze positionering een belangrijke rol in het hart van Europa bij het verbeteren van wet- en regelgeving. Het speerpunt van Van Straalen in de REFIT-stakeholdersgroep is het MKB-proof maken van Brusselse regels: wet- en regelgeving moeten zijn afgestemd op de maat van kleine en middelgrote bedrijven.

Tijdens het volgende overleg van het REFIT-platform dat eind deze maand plaatsvindt, zullen de leden van het platform hun suggesties voordragen.

 

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.