EU btw-actieplan: minder BTW rompslomp en een gelijker speelveld met China

29-01-2017

Op 1 december presenteerde de Europese Commissie een btw-actieplan. Dit plan, dat onderdeel is van het Europese digitale markt pakket (afgekort: DSM), beoogt de btw-procedures voor e-commerce te moderniseren. Het bevat onder andere een voorstel  voor een invoering van een EU-breed online één-loket-systeem ('One Stop Shop'), waarmee de btw-nalevingskosten sterk zouden moeten dalen. Ondernemers kunnen op die manier één elektronische btw-aangifte met betaling doen in één lidstaat, geldig voor al hun diensten in andere lidstaten. Een andere maatregel is dat de btw-vrijstelling voor producten (onder de 22 euro) die van buiten de EU worden geleverd, afgeschaft zal worden. Dat is goed voor het MKB.

 

VNO-NCW en MKB-Nederland verwelkomen het feit de Commissie het oplossen van barrières in grensoverschrijdende e-commerce aan wil pakken middels het btw-actieplan. Het is van uiterst belang dat snelle besluitvorming en tijdige implementatie toegepast wordt om de doelen van het btw-actieplan te realiseren.

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.