Data Economy Package – de data-economie klaarmaken voor de toekomst

29-01-2017

Op 10 januari heeft de Europese Commissie het langverwachte Data Economy Package gepresenteerd (Building a European Data Economy). Deze mededeling presenteert de ideeën van de Commissie voor data lokalisatie restricties en andere opkomende onderwerpen omtrent data eigendom, toegang tot data, hergebruik van data en aansprakelijkheid. VNO-NCW en MKB-Nederland ondersteunen het initiatief van de Europese Commissie om data lokalisatie restricties aan banden te leggen. Ook is het goed dat de Europese Commissie bereid is stappen te zetten op het gebied van toegang en hergebruik van data en aansprakelijkheid om ontwikkelingen zoals ‘het internet der dingen’ niet in de weg te staan.

 

Dit onderwerp wordt ook uitgebreid in de Europa-brede koepelorganisatie BusinessEurope besproken. Een eerste reactie van BusinessEurope kunt u hier vinden. De Europese Commissie heeft een consultatie geopend en VNO-NCW en MKB-Nederland zullen hier in samenspraak met de leden op reageren. 

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.