CETA maakt voortgang, TTIP neemt de tijd

29-01-2017

In het Europees Parlement heeft de commissie voor Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) groen licht gegeven voor het Europees handelsverdrag met Canada, CETA. Op 24 januari heeft de verantwoordelijke commissie voor internationale handel (INTA) in het Europees Parlement dat ook gedaan. Nu is het wachten op de plenaire stemming op 15 februari. VNO-NCW en MKB-Nederland blijven zich samen met de Europese koepelorganisatie BusinessEurope inzetten voor CETA.

 

TTIP doet het wat rustiger aan. De Europese Commissie heeft samen met de Amerikaanse onderhandelingspartner deze week een TTIP-voortgangsrapport gepubliceerd. Het vrijhandelsakkoord met de VS heeft voorlopig even pauze genomen naar aanleiding van de uitspraken van President Trump, maar EU-handelscommissaris Malmström blijft positief. Ze zegt dat deze tijd gebruikt kan worden voor het creëren van een transparanter en inclusief handelsakkoord.

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.