BusinessEurope lanceert Circular Economy Industry Platform

14-06-2017

Op 31 mei lanceerde Europese werkgeverskoepel BusinessEurope een nieuw Europees circulaire economie industrie platform. Hiermee wil BusinessEurope meer acties op het gebied van circulaire economie door het Europese bedrijfsleven bevorderen.

 

Het circulaire economie pakket ondersteunt de transitie naar meer circulariteit. Het creëren van nieuwe banen voor deze transitie naar de circulaire economie is van essentieel belang voor Europa. Er bestaan al vele innovatieve manieren waarom de Europese industrie bijdraagt aan bescherming van natuurlijke bronnen en het milieu. Het Industry Platform verzamelt deze voorbeelden, maar laat ook uitdagingen zien, bijvoorbeeld in de vorm van regelgevende barrières.

 

VNO-NCW en MKB-Nederland verwelkomen het Industry Platform en roepen onze achterban op om voorbeelden op te sturen naar BusinessEurope. Nederland is een voorloper op het gebied van de circulaire economie en een broedplaats voor vernieuwende initiatieven en innovatieve ondernemers. De komende periode zal BusinessEurope informatie uitwisseling, uitdagingen en projecten op het gebied van circulaire economie middels het Circular Economy Industry Platform verder bevorderen.

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.