Senior econoom en beleidssecretaris Financiële Sector

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap, zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

 

Om dit doel te bereiken zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven econoom die kan meehelpen in beleidsvoorbereiding, standpuntbepaling en belangenbehartiging van het bedrijfsleven.

 

Met inbreng van jouw economische analyse op een breed spectrum aan onderwerpen kom je tot gedegen economische onderbouwing van in te nemen beleidsstandpunten. Je hebt kennis van het begrotingsproces van de overheid en de verschillende momenten in de besluitvorming.  In een team van economen ben je dagelijks betrokken bij beleidsvoorbereiding op tal van onderwerpen o.a. op bedrijfseconomisch, fiscaal, sociaaleconomisch, internationaal en milieubeleid.

 

Daarnaast ben je verantwoordelijk als secretaris voor de financiële sector,  op zowel nationale als Europese dossiers.  Ook ben je in staat  om tot positiebepaling te komen rondom de Europese Economische en Monetaire Unie (EMU). In nauwe samenspraak met onze leden zorg je voor goed gedragen probleemanalyses en daarop toegesneden realistische en politiek haalbare beleidsoplossingen en maatregelen.

 

Indien nodig kun je met een enthousiasmerende presentatie of inspirerende woorden een groep voor je weten te winnen. Hierin maak jij geen onderscheid tussen onze leden, ministeries, overheden, politiek en Europese instellingen.  De lobby gericht op het realiseren van de gewenste beleidsveranderingen kun je op alle niveaus effectief voeren.

 

VNO-NCW en MKB-Nederland bieden je de mogelijkheid om, vanuit het brede belang van ondernemend Nederland, zeer zelfstandig en op het hoogste niveau te opereren. Je bent daarom in staat om zelfstandig in overleg met (grote) bedrijven en branches te treden over in te nemen standpunten, maar ook met (top)ambtenaren, Kamerleden, Europarlementariërs en internationale organisaties zoals BUSINESSEUROPE en SME United.

 

Wat ga je doen? 

 • Identificeren en creëren van beste financiële ondernemings- en vestigingsklimaat
 • Politieke doelstellingen vertalen naar ondernemersbelang 
 • In kaart brengen van (markt)trends en vertalen naar heldere ondernemersgerichte beleidsoplossingen

Wie zoeken wij? 

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau.

 

Wij zoeken daarom een fulltime Senior Beleidssecretaris. Je bent een zelfstarter en hierdoor voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling. 

 

In een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen kun je nog steeds je doel voor ogen blijven houden. Daar tegenover staat dat je zelf veel invloed hebt in het creëren van je functie en de prioritering die je hieraan geeft.  

 

Heb of ben jij?

 • een relevante academische, bij voorkeur algemeen economische,  opleiding
 • minimaal 5 jaar werkervaring als (bedrijfs-) econoom met ervaring in analyse en onderzoek
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • goede analytische en communicatieve vaardigheden toegesneden op de verschillende doelgroepen
 • affiniteit met de beleidsinhoudelijke behoeften en knelpunten van het bedrijfsleven
 • een vlotte en scherpe pen
 • onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht
 • strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen
 • verbindende kwaliteit
 • proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk
 • goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en (kennis van) financiële besluitvormingsprocessen (nationaal en Europees)

Wat bieden we 

 • informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team 
 • mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven 
 • de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen 
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een    individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding 

Informatie en sollicitatie 
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij VNO-NCW en MKB-Nederland kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31615086736. Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl  Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

 

De medewerkers van VNO-NCW en MKB-Nederland geven dagelijks invulling aan de doelstelling  om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben één gezamenlijk bureau  onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

 

 

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij VNO-NCW, MKB-Nederland of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

 

 

Lees meer over