Prinsjesdaglunch 2017

De bij VNO-NCW en MKB-Nederland aangesloten brancheorganisaties kwamen op Prinsjesdag bij elkaar voor een gezamenlijke bijeenkomst waarin ze de plannen bespraken van het kabinet en de consequenties ervan voor het bedrijfsleven. Voorafgaand aan de lunch werd op het bordes van Sociëteit De Witte gekeken naar het passeren van de Koninklijke Stoet en de Troonrede via een scherm gevolgd. Na afloop togen de bezoekers gezamenlijk naar de Prinsjesdagborrel.

 

Op het programma:

  • Karel van Eetvelt, voorzitter van Unizo en Leendert-Jan Visser directeur Vereningszaken van VNO-NCW en MKB-Nederland in een tweegesprek over de overeenkomsten met en verschillen tussen ondernemen in België en Nederland
  • Luc Aben, hoofdeconoom van Van Lanschot, gaat in op de Nederlandse economie. Het gaat goed, ook de vooruitzichten zijn bemoedigend. Toch zou zelfgenoegzaamheid ongepast zijn. De klap van de cirisis is nog niet helemaal verteerd. Om dat te bereiken is het eigen Nederlandse beleid relevant, maar ook (vooral?) het verdere pad van de eurozone en het wereldwijde plaatje.
  • Als toetje: Jan Jaap van Weering (Distinguished Etiquette & Protocol Consultancy). Hij schreef een boek over zakelijke (internationale) etiquette & omgangsvormen.