Missie Vietnam

Grote handelsdelegatie met 70 bedrijven naar Vietnam

Een grote groep van zo’n 70 Nederlandse bedrijven en 110 vertegenwoordigers van aan VNO-NCW gelieerde organisaties als PUM, DECP en NLinBusiness gaat van 8 tot 12 april naar Vietnam voor een grote economische missie. Onder aanvoering van minister-president Mark Rutte en Hans de Boer als zakelijk missieleider worden kansen verkend op terreinen als landbouw, watermanagement en logistiek. Vietnam is een snelgroeiend land met veel mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers. Naast de minister-president reizen minister Van Nieuwenhuizen (IenW), staatssecretaris Snel (Financiën) en DG Sonnema (LNV) mee voor diverse officiële ontmoetingen en werkbezoeken. De missie voor de ondernemers wordt georganiseerd door RVO. Lees het hele persbericht (29 maart).

Op deze pagina alles over de missie naar Vietnam (8-12 april):
Met premier Mark Rutte, minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), staatssecretaris Snel (Financiën), DG Sonnema (LNV), Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW en zakelijk missieleider) plus ruim 100 ondernemers. Volg deze pagina voor een live verslag vanuit Vietnam.

 

 

Nieuwste video's
30/4: Zo helpt DECP werkgeversorganisaties in het buitenland / This is how DECP helps employer organizations around the world
18/4: NLinBusiness: Zo gaat een handelsmissie in zijn werk
/ NLinBusiness: This is how a Dutch business mission works
16/4: 'PUM (senior experts) is een pareltje op ondernemersgebied' / What do the Dutch PUM senior experts do?
15/4: Minister Cora van Nieuwenhuizen bezoekt Nederlands PUM-project in Vietnam
12/4: 'Ongelofelijk succesvolle missie'
11/4: Deltaproblemen in Vietnam (en wie bel je dan?)
10/4: Stranddagje Hoi An: 'Hotels worden hier weggeslagen door de zee'
09/4: Bliksembezoek Rutte aan Vietnam
08/4: Warm welkom in Hanoi / ervaren ondernemer geeft tips
29/3: Vooruitblik met minister Van Nieuwenhuizen

 

Alle video's van de handelsmissie Vietnam

Van eind tot de begin alle video's van de handelsmissie naar Vietnam achter elkaar. Klik op next om de volgende video te bekijken. Of scroll verder naar beneden op deze pagina.

 

 

 

 

 

 

Zo helpt DECP werkgeversorganisaties in het buitenland

Wat doet de Dutch Employer Coorporation Programme (DECP), dat gelieerd is aan VNO-NCW, eigenlijk? Dat laten we je zien aan de hand van deze korte video. >Click here for the English version: This is how DECP helps employer organizations around the world<

 

 

 

 

 

 

 

 

NLinBusiness: Zo gaat een handelsmissie in zijn werk

Wat heeft een ondernemer aan een handelsmissie? En hoe gaat zo'n handelsmissie eigenlijk in de praktijk? Namens NLinBusiness beantwoordt Jan Jaap Folmer deze vragen en meer tijdens zijn bezoek aan Vietnam. >Click here for the English version: This is how a Dutch business mission works<


 

 

 

 

Vrijdag 12 april: 'Ongelofelijk succesvolle missie'

Hans de Boer en Cora van Nieuwenhuizen blikken terug op een 'uiterst succesvolle missie', aldus missieleider De Boer. Ook de minister van Infrastructuur en Waterstaat is héél tevreden.

 

 

 

 

 

Donderdag 11 april: Deltaproblemen in Vietnam (en wie bel je dan?)

Ho Chi Minh City heeft last van een overstromingen én bodemdaling. Een groot deltaprobleem dus. En wie hebben daar nu veel verstand van? Dat kon minister Cora van Nieuwenhuizen de Vietnamezen goed uitleggen.

 

 

 

 

 

Woensdag 10 april: Stranddagje Hoi An: ‘Hotels worden hier weggeslagen door de zee

De zee geeft en neemt. In Hoi An neemt het vooral happen van de kust. Niet mooi voor de inwoners: de belangrijkste inkomstenbron (toerisme) wordt onmogelijk. En overstromingen komen regelmatig voor. Gelukkig zijn daar de Nederlanders met een oplossing.

 

 

 

 

 

'PUM (senior experts) is een pareltje op ondernemersgebied'

'PUM is een pareltje', aldus Hans de Boer, voorzitter van PUM én van VNO-NCW. PUM helpt ondernemers in ontwikkelingslanden. Hoe 'PUM senior experts' dan doen, laten we in een korte video zien. >Click here for the English version: What do the Dutch PUM senior experts do?<

 

 

 

 

 

 

Woensdag 10 april: Minister Cora van Nieuwenhuizen bezoekt Nederlands PUM-project in Vietnam

Minister Cora van Nieuwenhuizen bezocht op 10 april Songhan Incubator, een facilitator voor start-ups in Da Nang. Het bezoek aan dit PUM-project was onderdeel van een handelsmissie aan Vietnam. Bekijk ook het bovenstaande filmpje over PUM.

 

 

 

 

 

Dinsdag 9 april: Bliksembezoek Rutte aan Vietnam

De vlucht er naartoe was langer dan het verblijf. Slechts een halve dag verbleef premier Rutte in Vietnam, door de Brexittop. Toch twijfelde hij niet om 'even' op en neer te vliegen...

 

 

 

 

 

Maandag 8 april: Warm welkom in Hanoi / ervaren ondernemer geeft tips

Zo'n 110 vertegenwoordigers van 70 bedrijven zijn aangekomen in Hanoi voor een vijfdaagse handelsmissie in Vietnam. Ambassadeur Elsbeth Akkerman heette hen welkom. En ondernemer Joris van Tienen (Damen) gaf alvast enkele belangrijke tips.

 

 

 

 

Vrijdag 29 maart: Vooruitblik met minister Van Nieuwenhuizen

Bekijk deze korte video waarin minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW en zakelijk missieleider) vooruitblikken op de missie.

Tweets #nlvietnam

Volg ook op Twitter de missie aan Vietnam.

Lees meer over