Medewerker Human Capital Support

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap, zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

 

Sinds 1 september 2009 werken VNO-NCW en MKB-Nederland met een volledig geïntegreerde werkorganisatie met 180 professionals, gevestigd in de Malietoren in Den Haag, om de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven te behartigen op nationaal en internationaal niveau. De werkorganisatie ondersteunt de Vereniging VNO-NCW en de Vereniging MKB die de gemeenschappelijke belangen van het Nederlandse bedrijfsleven op zowel nationaal als internationaal niveau behartigen. De organisatie bestaat, naast Staf & Ondersteuning, uit de divisies Organisatie & Business, Beleid, en Communicatie & Marketing. 

 

De divisie Organisatie & Business is enerzijds verantwoordelijk voor de interne werkorganisatie en ledenorganisatie en anderzijds voor de realisatie en exploitatie van nieuwe verdienmodellen en dienstverlening (i.s.m. derden). Het team HCS (Human Capital Support) is gericht op ontwikkeling en realisatie van de HCS-processen om het beste uit het menselijk kapitaal te halen voor 'de werkorganisatie' enerzijds en voor de individuele medewerker anderzijds.

 

Ter ondersteuning van deze processen zijn wij op zoek naar een medewerker HCS met 3 tot 5 jaar ervaring binnen HR-processen en recruitment trajecten. Als medewerker HCS ben je  verantwoordelijk voor een effectieve informatievoorziening over de uitvoering en ondersteuning van de operationele HCS-processen (o.m. recruitment) aan leidinggevenden, medewerkers en het hoofd HCS. Je zorgt voor transparante en duidelijke procedures, of het nu gaat om het opstellen van een vacaturetekst of het searchen naar en maken van een kandidaat-selectie.  Je ziet in alles toe dat de juiste HCS-(beleids)kaders worden toegepast.

 

Het (h)erkennen van talent en stimuleren van ontwikkeling is een belangrijke pijler binnen onze organisatie. Als medewerker HCS draag je bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van diverse HR processen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het signaleren en bewaken van de tevredenheid van medewerkers en (lijn)management. Je kunt waar nodig het Hoofd HCS voorzien van heldere en onderbouwde adviezen en fungeren als sparringpartner van (lijn)managers bij loopbaanontwikkeling van medewerkers. Ook hou je nauwlettend trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied in de gaten en ben je goed in het toepassen van de juiste arbeidsmarktcommunicatie instrumenten. Je stelt periodieke management rapportages op en bent proactief in het signaleren van (toekomstige) knelpunten. Zo weet jij het personeelsbeleid te optimaliseren en door te ontwikkelen.

Ben jij gedreven, een aanpakker en krijg jij energie van het voeren van goede inhoudelijke gesprekken en het professionaliseren van uiteenlopende HR processen? Beschik je over een gezonde dosis aanpassingsvermogen en ben jij een zelfstarter? Dan ben jij een goede aanvulling voor ons HCS team.

 

Wie zoeken wij? 

Je wordt (deel)verantwoordelijk voor de werving van potentiële medewerkers van A tot Z.

 • Je zet samen met een ervaren recruiter diverse wervingsacties uit.
 • Je pakt HR brede projecten op die bijdragen aan de groeiambities van VNO-NCW en MKB-Nederland
 • Je wordt actief betrokken bij de doorontwikkeling van diverse HR processen.
 • Je gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de beoordelingssystematiek en het up-to-date houden van de functieprofielen, hierbij kom je zelf proactief met verbetervoorstellen.
 • Je kunt in teamverband werken, maar tegelijkertijd ook secuur, gestructureerd en zelfstandig.
 • Je bent communicatief vaardig,  pro actief en beschikt over goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen
 • Je bent handig in MS Office

 

Heb of ben jij?

 • Een relevante opleiding op minimaal HBO niveau
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Een dienstverlenende instelling
 • Scherp, nauwkeurig, resultaatgericht en stressbestendig
 • Iemand die meedenkt, initiatief toont
 • Een stevige gesprekspartner is op elk niveau;
 • Accuratesse een vanzelfsprekendheid vindt;
 • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Gevoel heeft voor maatschappelijke en politieke verhoudingen;
 • Gericht is op het benutten en ontwikkelen van de kwaliteiten van medewerkers

 

Wat bieden we 

 • informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
 • mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
 • de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
 • concrete doorgroeimogelijkheden
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding 

 

Informatie en sollicitatie 

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij VNO-NCW en MKB-Nederland kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31615086736. Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.  

 

De medewerkers van VNO-NCW en MKB-Nederland geven dagelijks invulling aan de doelstelling  om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben één gezamenlijk bureau onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij VNO-NCW, MKB-Nederland of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

 

 

Lees meer over