Beleidssecretaris Mobiliteit en Logistiek

Organisatie
Ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen ze op zowel nationaal als internationaal niveau. Ze spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte, verspreid over alle sectoren. Er zijn in Nederland veel goede initiatieven die het ondernemerschap stimuleren. VNO-NCW en MKB-Nederland omarmen deze en zorgen ervoor dat de ondernemer er echt wat mee kan.

 

Onder de leden zijn zowel grote brancheorganisaties als rechtstreeks aangesloten grote ondernemingen. In totaal vertegenwoordigen ze zo’n 90% van de private werkgelegenheid in Nederland. Hierdoor hebben ze een sterke stem, welke ze laten horen in de landelijke en lokale politiek, het openbaar bestuur en bij andere maatschappelijke organisaties.

 

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben één gezamenlijk bureau, gevestigd in de Malietoren in Den Haag. Hier werken 160 medewerkers. Voor VNO-NCW en MKB-Nederland zoeken wij een

 

Beleidssecretaris mobiliteit en logistiek (37,5 uur)

 

De beleidsteams bij VNO-NCW en MKB-Nederland werken in opdracht van beide verenigingen. Er zijn vier teams: (1) kantoor Brussel, (2) Economie, ondernemerschap & internationaal, (3) Fysieke omgeving & markten en (4) Sociale zaken, strategie & coördinatie. Als beleidsadviseur mobiliteit en logistiek kom je te werken in het team Fysieke omgeving en markten.

 

Functieomschrijving
Je behartigt de belangen van de leden van zowel VNO-NCW en MKB-Nederland op het gebied van mobiliteit en logistiek. Je bent continue bezig met het verbeteren en onderling afstemmen van diverse vormen van mobiliteit en logistiek: over weg, spoor, water en de lucht. Daarbij creëer je optimale mogelijkheden voor de ondernemers en ben je voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling. Jouw gesprekspartners bevinden zich op allerlei verschillende niveaus (leden, ambtenaren, politici, belangenorganisaties, etc.). Je identificeert en analyseert zowel de uitdagingen & kansen als de bedreigingen voor de mobiliteit en logistiek en vertaalt deze naar ondernemersgerichte beleidsoplossingen. Hierbij is het belangrijk om in een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen je doel voor ogen te blijven houden.

 

Trends als digitalisering, verduurzaming en internationalisering spelen een belangrijke rol, en leiden tot ontwikkelingen in de markt én veranderingen in wet- en regelgeving. Relevante thema’s waar je mee aan de slag gaat zijn investeringen in infrastructuur & openbaar vervoer, uitwerking van het klimaatakkoord op relevante onderdelen, zoals de milieu-emissie zones, maar ook de impact van corona op het woon-werkverkeer.

 

Functie-eisen

 • Een relevante academische opleiding
   
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het veld van mobiliteit en logistiek
   
 • Een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
   
 • Kennis van besluitvormingsprocessen (nationaal en Europees)
   
 • Je bent initiatiefrijk, durft stelling te nemen, vertaalt problemen in oplossingen en bent van nature gericht op samenwerken
   
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
   
 • Analytisch, proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk
   
 • Affiniteit met de beleidsinhoudelijke behoeften en knelpunten van het bedrijfsleven

Arbeidsvoorwaarden

 • Een informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
   
 • De mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
   
 • De kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
   
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding

Standplaats
Den Haag

 

Interesse?
VNO-NCW en MKB-Nederland laten zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Je kunt solliciteren tot en met zondag 6 december via www.polderbanen.nl/vacatures.
Voor aanvullende informatie kun je bellen met Evi Gasseling of Klaas Molenaar op +31 73 8200955.

 

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij VNO-NCW, MKB-Nederland of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

Lees meer over