Beleidssecretaris Innovatie

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren.
Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge innovatieve bedrijven. Ons doel is ruimte voor ondernemerschap. Onze ambitie een duurzame en welvarende economie voor Nederland.

 

Daarom zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven Beleidssecretaris Innovatie die kan meehelpen in het bedenken en het presenteren van voorstellen voor een beter klimaat voor bedrijven. Je bent door jouw inzet in staat om de belangen van de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland  op die gebieden te behartigen en kansen te creëren. Waar nodig voer je overleg met relevante stakeholders uit de kenniscoalitie zoals VSNU, KNAW, TO2, NWO en de topsectoren.

 

Met jouw vakkundige analyse (in een divers team van specialisten) op een breed spectrum aan onderwerpen maken we plannen en nemen we standpunten in. Je bent bekend met nationale, Europese en internationale instrumentarium met name op het gebied van wetenschaps- en
innovatiebeleid. Deze vakkundige aanpak beslaat onderwerpen als fiscale instrumenten voor innovatie, intellectueel eigendom, financiering van en samenwerking met de wetenschap en TO2 instellingen.

 

VNO-NCW en MKB-Nederland transformeren zich momenteel naar een moderne en slagvaardige belangenbehartiger van het bedrijfsleven. Dicht bij het bedrijfsleven, maar ook goed in het meedenken met de beleidsmakers.

Beleid van nu gaat óók over communicatie en het brengen van de boodschap. Jij bent in staat een groep mee te nemen met jouw presentatie of inspirerende woorden; of het nu om leden, ambtenaren of politici gaat.

VNO-NCW en MKB-Nederland bieden je hierin de mogelijkheid om vanuit het brede belang van ondernemend Nederland, zelfstandig en tot op het hoogste niveau te opereren.

 

Wat ga je doen?

• Het analyseren en initiëren van kansen voor een innovatieve ondernemings- en vestigingsklimaat
• Het innovatieve ondernemersbelang vertalen naar politieke doelstellingen
• In kaart brengen van (markt)trends en vertalen naar heldere ondernemersgerichte beleidsoplossingen

 
Wie zoeken wij?

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij zoeken daarom een Beleidssecretaris. Je bent een zelfstarter en hierdoor voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling.

 
In een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen nog steeds je doel voor ogen blijven houden. Daar tegenover staat dat je zelf veel invloed hebt in het creëren van je functie en de prioritering die je hieraan geeft.

 

Beleidssecretaris Innovatie

Heb of ben jij?
• een relevante academische opleiding, bij voorkeur economisch of technisch
• minimaal 5 jaar werkervaring met technologische ontwikkelingen en/of innovatie
• goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
• goede analytische en communicatieve vaardigheden toegesneden op de verschillende doelgroepen
• affiniteit met innovatiebeleid binnen het bedrijfsleven
• een vlotte en scherpe pen
• onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht
• strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen
• verbindende kwaliteit
• proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk
• goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en kennis van besluitvormingsprocessen nationaal en Europees

 
Wat bieden we

• informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
• mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
• de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
• een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding

 

Informatie en sollicitatie

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij VNO-NCW en MKB-Nederland kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31 6 15086736. Stuur je
sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl.

 

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

De medewerkers van VNO-NCW en MKB-Nederland geven dagelijks invulling aan de doelstelling om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben één gezamenlijk bureau onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij VNO-NCW, MKB-Nederland of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

Lees meer over