Ambitieuze jurist met hart voor Arbeidsrecht & Personeelsbeleid

Ondernemingsorganisaties  VNO-NCW en MKB-Nederland  maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge innovatieve bedrijven. Ons doel is ruimte voor ondernemerschap. Onze ambitie een duurzame en welvarende economie voor Nederland.

 

Daarom zijn wij voor de functie van Senior Beleidssecretaris Arbeidsrecht & personeelsbeleid op zoek naar een ervaren en gedreven jurist die kan meehelpen in het bedenken en het presenteren van voorstellen voor een beter klimaat voor bedrijven. Je bent door jouw inzet in staat om de belangen van de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland op die gebieden te behartigen en kansen te creëren.  ook kun je meehelpen in beleidsvoorbereiding, standpuntbepaling en belangenbehartiging van arbeidsrecht en personeelsbeleid. Met inbreng van jouw analyse op een breed spectrum aan onderwerpen binnen het arbeidsrecht en personeelsbeleid kom je in een team van specialisten alleen en in teamverband tot gedegen onderbouwing van in te nemen beleidsstandpunten.

 

In nauwe samenspraak met de leden zorg je voor goede, conceptueel gedragen probleemanalyses en daarop toegesneden realistische, politiek haalbare beleidsoplossingen en maatregelen.

Met jouw vakkundige analyse (in een divers team van specialisten) op een breed spectrum aan onderwerpen maken we plannen en nemen we standpunten in. Je bent bekend met nationale, Europese en internationale wet- en regelgeving met name op het gebied van arbeidsrecht en personeelsbeleid.

Indien nodig kun je met een enthousiasmerende presentatie of inspirerende woorden een groep voor je weten te winnen. Hierin maak jij geen onderscheid tussen onze leden, ministeries, overheden, politiek en Europese instellingen.  De lobby gericht op het realiseren van de gewenste beleidsveranderingen kun je op alle niveaus effectief voeren.

 

VNO-NCW en MKB-Nederland bieden je de mogelijkheid om, vanuit het brede belang van ondernemend Nederland, zeer zelfstandig en op het hoogste niveau te opereren. Je bent daarom in staat om zelfstandig in overleg met (grote) bedrijven en branches te treden over in te nemen standpunten, maar ook met (top)ambtenaren, Kamerleden, Europarlementariërs en internationale organisaties.

 

 

Wat ga je doen?

 • Het analyseren en initiëren van kansen voor een juridisch betere arbeidsmarktomstandigheden en personeelsbeleid
 • Het ondernemersbelang vertalen naar politieke doelstellingen
 • In kaart brengen van (markt)trends en vertalen naar heldere ondernemersgerichte

   beleidsoplossingen

 

Wie zoeken wij?

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW en MKB-Nederland  maakt zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau.

Wij zoeken daarom een Senior Beleidssecretaris. Je bent een zelfstarter en hierdoor voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling. 

In een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen nog steeds je doel voor ogen blijven houden. Daar tegenover staat dat je zelf veel invloed hebt in het creëren van je functie en de prioritering die je hieraan geeft.  

 

Heb of ben jij?

 • een universitaire rechten-opleiding
 • minimaal 5 jaar werkervaring als (bedrijfs-) jurist en gedegen kennis van arbeidsrecht
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • goede analytische en communicatieve vaardigheden toegesneden op de verschillende

   doelgroepen

 • affiniteit met de beleidsinhoudelijke behoeften en knelpunten van het bedrijfsleven
 • een vlotte en scherpe pen
 • onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht
 • strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen
 • verbindende kwaliteit
 • proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk
 • goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en kennis van

   besluitvormingsprocessen nationaal en Europees

 

Wat bieden we

 • informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
 • mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
 • de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een

   individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding

 

Informatie en sollicitatie

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij  VNO-NCW en MKB-Nederland  kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31615086736. Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

De medewerkers van VNO-NCW en MKB-Nederland geven dagelijks invulling aan de doelstelling om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal. VNO-NCW en MKB-Nederland  hebben één gezamenlijk bureau onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

 

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij VNO-NCW, MKB-Nederland of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

 

 

Lees meer over