WOB-bijeenkomst

08 Maart 2019
Datum:
Vrijdag 08 Maart 2019
Tijd:
13:00 tot 14:00 uur (inloop lunch vanaf 12.15 uur)
Locatie:
De 'Malietoren'
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Doelgroep:
De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van VNO-NCW en MKB-Nederland.
Kosten:
Deelname is kosteloos.

Over de bijeenkomst

Een ondernemer die een vergunning of subsidie aan de overheid vraagt geeft daarbij informatie aan de overheid. Dat geldt ook als een ondernemersorganisatie een lobby begint. Omgekeerd willen ondernemers soms ook juist informatie van de overheid hebben.
 
Op al die informatie is de Wet openbaarheid van bestuur van toepassing, afgekort 'Wob'. Een 'Wob'- verzoek is een verzoek om informatie aan de overheid. Een 'Wob'-verzoek kan niet worden gedaan aan een ondernemer(sorganisatie), maar kan wel gaan over vertrouwelijke informatie die bedrijven zelf aan de overheid hebben gegeven. Mag dat zomaar? Kan een bedrijf informatie geheim houden om concurrenten niet in de keuken te laten kijken? Of om ervoor te zorgen dat de veiligheid van het bedrijf niet in gevaar komt?
 
Op deze en andere vragen geven Jan van den Broek (senior juridisch adviseur) en Edwin van Scherrenburg (senior woordvoerder) van VNO-NCW en MKB-Nederland antwoord tijdens een korte presentatie op:
 

vrijdag 8 maart a.s. van 13:00 tot 14:00 uur
(inloop lunch vanaf 12.15 uur)
VNO-NCW MKB-Nederland
Bezuidenhoutseweg 12 – Den Haag, zaal 702
 
Aan de hand van actuele cases nemen ze u mee in de wereld van de Wob en wat de wet voor uw organisatie kan betekenen. Ook wordt stil gestaan bij de Wet open overheid, die de Wob moet vervangen en veel minder mogelijkheden geeft om bedrijfsgeheimen geheim te houden. Natuurlijk is er volop gelegenheid voor uw vragen.
 
Een goede gelegenheid om uw kennis tijdens deze bijeenkomst bij te spijkeren. Mocht u verhinderd zijn dan is uw collega is van harte welkom.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerk-tea.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link

 

 

Voor meer informatie

Annemarie de Bruyn
bruyn@vnoncw-mkb.nl