Week van de Veiligheid

05 Oktober 2020
Datum:
Maandag 05 Oktober 2020
Tijd:
tot en met vrijdag 9 oktober 2020 (week 41)
Doelgroep:
brancheorganisaties en ondernemers

Ideeën/wensen zijn welkom.

 

Het lijkt nog ver weg, maar de ervaring leert dat de Week van de Veiligheid (week 41, start maandag 5 oktober) voorbereiding vereist die (ver) voor de zomervakantie moet beginnen.

 

De Week van de Veiligheid is bedoeld om ondernemers (op maat van de branche) te wijzen op risico's en informatie, ondersteuning en/of handelingsperspectief te bieden waardoor hun weerbaarheid tegen criminaliteit en schade verbetert.

 

Het CCV werkt dankzij Justitie en Veiligheid weer actief mee, er is (een beperkt) budget om dingen te ontwikkelen en de vraag aan u is: wilt u in die week iets doen met/richting uw leden en zo ja, waar denkt u aan of waar heeft u (hebben uw leden) behoefte aan? Ongeacht het onderwerp gaat het erom de weerbaarheid en/of bewustwording een positief zetje te geven.

 

Voorbeelden uit eerdere jaren: werkbezoek met een Kamerlid (we leggen graag een lijntje); onderzoek vooraf (in de week zelf resultaten en follow up presenteren); ontwikkeling van een app, een checklist, een website, een spel om interne criminaliteit/integriteit bespreekbaar te maken; ontbijtjes met ondernemers om preventie van fraude of cybercrime te bespreken, etc. etc.

 

Idee(en), wensen, vragen? Neem contact op! We horen het graag!

Els Prins (secretaris criminaliteitsbeheersing)
prins@vnoncw-mkb.nl