Webinar 'Dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen'

19 May 2021
Datum:
Wednesday 19 May 2021
Tijd:
15.30-17.00 uur
Locatie:
online
Doelgroep:
Nederlandse bedrijven en instellingen

Het Klimaatplein vroeg de 70 mkb-bedrijven in de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie welke onderwerpen van CO2-neutraal ondernemen zij extra belicht willen zien. Dat bleken deze drie onderwerpen te zijn:

 

• Ketenimpact

Veel bedrijven kennen inmiddels hun eigen CO2-voetafdruk. Maar ze zijn steeds vaker benieuwd naar de CO2-impact terug en vooruit de keten in. Hoe achterhaal je die impact en hoe verklein je die vervolgens samen met toeleveranciers en klanten?

 

• Het split incentive-dilemma

Ondernemers willen hun gebouw wel verduurzamen, maar het pand is niet in eigendom. Hoe ga je daarmee om? Hoe is het, samen met de verhuurder, wél te realiseren? En waar liggen de quick wins in het gebruik van het gebouw?

 

• De mogelijkheden van elektrisch vervoer

Hoe faciliteer en organiseer je elektrisch rijden en transport bij je bedrijf of instelling? Hoe kan dit zo effectief en duurzaam mogelijk? En wat zijn de allernieuwste trends en ontwikkelingen, hoe snel gaat het nu eigenlijk?

 

Deze onderwerpen zullen daarom belicht worden tijdens een voor alle Nederlandse bedrijven en instellingen toegankelijk webinar met de volgende sprekers:

 

Mark Huis in 't Veld, senior carbon advisor bij Climate Neutral Group

Hij begeleidde tientallen internationaal opererende organisaties richting klimaatneutraal ondernemerschap en heeft zich daarnaast ontwikkeld als expert op gebied van klimaatneutrale producten en de foodsector.

 
Ron Hendriks, directeur van Van Beek ingenieurs – Grip op energie
Hij is dé ervaringsdeskundige op het gebied van duurzaam verbouwen in een gehuurd pand. Hij transformeerde zijn monumentale kantoorpand in samenspraak met de verhuurder van Energielabel E naar A en is nu op weg naar een Paris Proof Building.

 
Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven
Dé kennis- en inspiratiebron voor velen op het gebied van elektrisch vervoer. Internationaal spreker op congressen en webinars. Maarten heeft praktische tips om elektrisch te vervoer dé standaard te maken in jouw bedrijf.

 

Aanmelden

Aanmelden kan op de site van klimaatplein.com
Na aanmelding ontvang je de videolink om deel te nemen.
Het webinar wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Lees meer over