Smart Distance Lab

28 Augustus 2020
Datum:
Vrijdag 28 Augustus 2020
Tijd:
tot en met maandag 31 augustus
Locatie:
Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231, 1021 KP Amsterdam
Doelgroep:
brancheorganisaties en ondernemers, organisatoren van evenementen

Brancheverenigingen, ondernemers, beurzen en of eventorganisaties kunnen van 28 tot en met 31 augustus in de Amsterdamse Kromhouthal hun protocollen voor een event, congres of beurs op een geavanceerde manier testen, kwantitatief meten en bezoekerservaringen evalueren.

 

Smart Distance Lab

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat faciliteert in samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland, het Startup in Residence-programma en universiteiten en onderzoeksinstituten een testomgeving waar ondernemers slimme meettechnieken combineren om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van bezoekersbewegingen en ervaringen. Organisaties kunnen in dit Smart Distance Lab hun protocollen voor een event, congres of beurs met een zo laag mogelijke besmettingskans testen, verbeteren en waar nodig op elkaar afstemmen.

 

Praktijkervaring opdoen

COVID-19 is nieuw. Er is nauwelijks tot geen praktijkervaring in het houden van 1,5 meter afstand en de protocollen zijn veelal met spoed geformuleerd. Tijdens een event is het eenvoudig om deze regels 'even' te vergeten terwijl klanten, vergunningverleners, bezoekers en verzekeraars tegelijkertijd vragen om een zo goed mogelijke bescherming. De Kromhouthal biedt een ruim opgezette locatie van 3500 m2 waar van 28 tot en met 31 augustus verschillende evenementen, congressen en beurzen plaatsvinden die momenteel niet overal en niet snel economisch rendabel kunnen worden georganiseerd. De opzet van deze dagen biedt een unieke ontmoetingsplaats waar ondernemers, beleidsmedewerkers, onderzoekers en organisatoren elkaar treffen om van elkaar te leren en samen vooruit te kijken.

 

Minder besmetmomenten

Door verschillende varianten van een protocol te testen met behulp van innovatieve tools, slim design en advies vanuit gedragsexperts kunnen verschillende opzetten met elkaar worden vergeleken. Vanuit het bestaande protocol als basis kan gekeken worden naar aanpassingen die leiden tot minder besmetmomenten maar tegelijkertijd ook naar een kwalitatief hogere bezoekerservaring.

 

Meedoen?

Inmiddels zijn de eerste plekken op het Smart Distance Lab vergeven aan o.a. verschillende Nederlandse kunstbeurzen. Wilt u ook partner worden of wilt u uw protocol valideren en verbeteren? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.
Neem voor aanmeldingen, suggesties en of vragen over het programma, meetmethodes, enz. contact op via info@smartdistancelab.nl.