Masterclass Leiderschap

12 Juni 2019
Datum:
Woensdag 12 Juni 2019
Tijd:
11.30 tot 13.00 uur
Locatie:
De 'Malietoren'
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Kosten:
Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden.

Over de Masterclass

'We staan aan de vooravond van een revolutie die de hele samenleving gaat veranderen. Diverse technologieën gaan niet alleen leiden tot de industriële revolutie maar tot een maatschappelijke revolutie'. Dat stelt Bob de Wit, hoogleraar Strategisch Leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij zal in een Masterclass Leiderschap met ons reflecteren op de vraag wat zo’n 'maatschappelijke revolutie' betekent voor de strategie van bedrijven en het leiderschap dat nodig is. Eerder schreef hij hierover in het Bilderbergboek 2019 'Technologie & Innovatie' een lezenswaardig artikel (zie www.bilderbergconferentie.nl).

 

Daarnaast deelt Ronald van der Molen, organisatieadviseur en leiderschapscoach bij Transformatio en schrijver van 'De kracht van organisch leiderschap', wat medewerkers vandaag de dag nodig hebben om te floreren. Waarom staan thema’s zoals zelfsturing en 'Agile-methodes' zo in de belangstelling? Hoe bouw je een innovatieve organisatie en wat betekent dit voor het leiderschap?

 

Anne Westerduin, theoloog, bedrijfskundige en werkzaam voor de RvB van de zorgorganisatie Sprank zal de Masterclass modereren en optreden als gastvoorzitter.
 
Wilt u meer weten over het thema en uw vragen en dilemma’s delen? 

 

Programma Masterclass Leiderschap

 

11.00 uur: inloop met koffie

11.30 uur: Opening en Welkom door gastvoorzitter Anne Westerduin
 
Inleidingen
Bob de Wit, hoogleraar Strategisch Leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit

Ronald van der Molen van Transformatio en schrijver van 'De kracht van organisch leiderschap'
 
Vragen en discussie
 
13.00 uur: Afsluiting, gevolgd door lunch met broodjes (tot uiterlijk 13.30 uur)

 

 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via deze link.

 

 

Bezinning & Reflectie VNO-NCW
Bezinnen en reflecteren. VNO-NCW organiseert in dat kader diverse activiteiten voor ondernemers en stakeholders en geeft publicaties uit op het snijvlak ondernemen en samenleving. De jaarlijkse Bilderbergconferentie vormt hiervan een belangrijk onderdeel evenals speciale lunchbijeenkomsten om te 'bezinnen' onder de titel 'Broodje-Bezinning'. Ook kent VNO-NCW een klankbordgroep levensbeschouwing en ondernemen van leden en experts. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld ethiek & integriteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen of de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. Allemaal thema’s die raken aan de rol van ondernemers in onze samenleving en 'stof tot nadenken' bieden voor leden en stakeholders.