Henk van Luijklezing: Werelddoelen van de Verenigde Naties

22 Mei 2019
Datum:
Woensdag 22 Mei 2019
Tijd:
16.00 tot 18.00 uur
Locatie:
Pfizerzaal Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25, 3621 BG Breukelen

Op woensdag 22 mei a.s. wordt voor de 9e keer door VNO-NCW, MVO-Nederland en Nyenrode Business Universiteit de Henk van Luijklezing georganiseerd.

 

Locatie: Pfizerzaal Nyenrode Business Universiteit
Ontvangst: 15.30 uur
Start programma: 16.00 uur
 

Het onderwerp van de 9e Henk van Luijk Lezing zijn de Werelddoelen van de Verenigde Naties, ofwel de 'Sustainable Development Goals' (SDG's). In 2015 stelden 193 wereldleiders van de Verenigde Naties 17 werelddoelen op die ervoor moeten zorgen dat de wereld in 2030 een eerlijke, gezonde en veilige plek is om te leven. Voor iedereen!
 
Tijdens deze editie van de Henk van Luijk Lezing onderzoeken we wat de oriëntatie van het bedrijfsleven op de werelddoelen betekent vanuit de bedrijfsethiek. In het denken van Henk van Luijk staat de participatieve ethiek van bedrijven centraal.

Bedrijfsethiek betekende in zijn ogen dat bedrijven een vrijwillige verplichting aanvaarden om bij te dragen aan maatschappelijke waarden en idealen. Niet omdat het wettelijk verplicht wordt gesteld, maar omdat het een morele verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven is om een bijdrage te leven aan de samenleving. Henk probeerde altijd om de uitgangspunten van de markt, het recht en ethiek bij elkaar te brengen: 'omdat het loont, omdat het moet en omdat het hoort'.
 
Wij nodigen u hierbij uit om deel te nemen aan deze lezing.
De sprekers zijn:

  • Rob van Tulder - hoogleraar International Business-Society Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University Rotterdam.
  • Volkert Engelsman - CEO van Eosta: distributeur van verse biologische en eerlijke groente en fruit.
  • Linda Midgley - SDG-experts bij PwC en toonaangevend expert op het gebied van SDG verslaggeving binnen PwC Europe.
  • Andre Nijhof (dagvoorzitter) - hoogleraar op het gebied van duurzaam ondernemen en rentmeesterschap aan Nyenrode Business Universiteit.

 

Voor verdere informatie en de mogelijkheid om u voor dit evenement aan te melden verwijzen wij u graag naar de onderstaande link:
https://www.nyenrode.nl/evenementen/e/henk-van-luijk-lezing-2019---'werelddoelen-bepalen-de-opdracht'
 
Graag tot ziens op Nyenrode!
 
Namens de organisaties,
 
Nyenrode Business Universiteit
MVO-Nederland
VNO-NCW