Afgelast: Handelsmissie naar Texas

20 April 2020
Datum:
Maandag 20 April 2020
Tijd:
maandag 20 april tot en met vrijdag 24 april
Locatie:
Austin en Houston
Doelgroep:
Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de betreffende sectoren
Kosten:
950 euro per organisatie (2 deelnemers), excl. reis- en verblijfkosten

 N.B.: Deze missie is afgelast vanwege maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

 

Deze missie is onderdeel van het bezoek van minister-president Rutte aan Texas en Mexico.

 

Wilt u zakendoen in Texas? Ga dan van 20 tot en met 24 april met Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) mee op handelsmissie met een focus op Life Sciences & Health en energietransitie. Naast minister-president Mark Rutte nemen ook minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) en wethouder Arjan van Gils (gemeente Rotterdam; financiën, organisatie, haven en grote projecten) deel.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ambassadenetwerk in de Verenigde Staten en het Netherlands Business Support Office in Houston.

 

De missie richt zich op de volgende kansrijke sectoren:

 • Life Sciences & Health (Austin en Houston)
  - eHealth & digitale gezondheidszorg;
  - Medische apparatuur bij instellingen en in de persoonlijke leefomgeving;
  - Integrale zorgoplossingen;
  - Onderzoek, onderwijs en toepassingen in de patiëntenzorg;
  - Productontwikkeling
 • Energietransitie (Houston)
  - Havenlogistiek - de rol van havens bij de energietransitie, waaronder de toepassing van digitale platforms;
  - Waterstof - transitie en blauwe en groene waterstof;
  - CO2-afvang/Carbon Capture, Utilization & Storage

 

Marktkansen Texas

Texas is de tiende economie van de wereld. De Verenigde Staten (VS) zijn voor ons de grootste handelspartner buiten de Europese Unie. Texas is de op een na grootste staat van de VS.

 

Nederland en Texas staan voor dezelfde maatschappelijke uitdagingen en hebben vergelijkbare economische belangen. Dat biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen een unieke kans om innovatieve concepten en producten voor het voetlicht te brengen in Texas. Vooral op het gebied van Life Sciences & Health en energietransitie zijn er zeker mogelijkheden.

 

Breid uw zakelijke contacten uit

Tijdens de handelsmissie maakt u kennis met veelbelovende projecten binnen de genoemde sectoren. Bij collectieve bezoeken in Texas komt u uitgebreid in contact met inspirerende ondernemingen en instellingen en maakt u kennis met potentiële zakenrelaties. Ook delen Nederlandse ondernemers, die actief zijn in Texas, hun ervaringen met u.

Er is ruim gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens collectieve matchmaking, seminars en collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Netwerkevenementen - zoals een Trade Dinner - in aanwezigheid van de bewindspersonen bieden kansen om nieuwe partners te leren kennen. Op basis van het profiel nodigen wij relevante netwerkpartijen uit voor deze evenementen.

 

Economische diplomatie

De aanwezigheid van de diverse bewindspersonen geeft u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Daarnaast kunt u van de mogelijkheid gebruikmaken om in hun bijzijn bijvoorbeeld contracten of een memorandum of understanding (MoU) te ondertekenen.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om tijdens uw aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

 

Programma
Voor deze missie zijn 2 programma's opgesteld die parallel aan elkaar lopen:

Life Sciences & Health
Energietransitie

 

Aanmelden
Meld u aan voor deelname aan deze missie. Dat kan tot en met vrijdag 6 maart. Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.

RVO vindt het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn binnen bovenstaande sectoren.
Vrouwelijke ondernemers, kennisinstellingen en start-ups/scale-ups nodigen wij met nadruk uit om deel te nemen aan deze missie.

 

Kosten
Deelname kost 950 euro per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u 475 euro per extra deelnemer.

Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

 

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Jos Hermsen, projectleider handelsmissie Texas
T: +31 88 042 1078
E: jos.hermsen@rvo.nl

 

N.B.: Deze missie is afgelast vanwege maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.