Broodje B-lunchbijeenkomst 'De weg omhoog'
22 Maart 2017
Datum:
Woensdag 22 Maart 2017
Tijd:
11.30 - 13.30 uur (inloop vanaf 11.00 uur)
Locatie:
Kantoor VNO-NCW en MKB-Nederland 'de MalieToren'
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag

 

'De weg omhoog'. Dat is het boek dat schrijver en docent Martin Bons schreef over de kloof in de samenleving. Hij beklom de Alpe d’Huez maar ook de maatschappelijke ladder. Wat is er  volgens hem aan de hand als het gaat om die kloof? Hoe zit dat in het onderwijs? Ook naar aanleiding van de analyse van het Sociaal Cultureel Planbureau over de tweedeling tussen hoog- en laagopgeleiden.

 

Wilt u daar ook over meedenken? En horen hoe vertegenwoordigers uit het onderwijsveld, bedrijfsleven en studenten er zelf over denken? Kom dan naar de lunchbijeenkomst Broodje B

 

Programma
 

11.00 uur: Inloop

 

11.30 uur: Aanvang

 

- Welkom & Opening door Harm Korfker, directeur van Korfker Architecten en sinds kort voorzitter van de Klankbordgroep Levensbeschouwing & Ondernemen van VNO-NCW

 

- Inleidingen:

 

  • Martin Bons, docent en schrijver van 'de weg omhoog'. Hij gaat in op de kloof in de samenleving en specifiek vanuit de tweedeling tussen hoog- en laagopgeleiden. Welke (levens)ervaringen heeft hij? Wat is er volgens hem aan de hand als het gaat om de gesignaleerde kloof? En wat is nodig?
     
  • Leen Prins van het Schoonhovens College en Ton de Groot van de Stichting Fioretti Teylingen, waarin 5 scholen voor voortgezet onderwijs actief zijn in de Duin- en Bollenstreek, gaan in op de praktijk van het voortgezet onderwijs. Hoe werken zij samen met bedrijven om jongeren op te leiden voor de arbeidsmarkt? Hoe kijken zij vanuit de praktijk naar het vraagstuk van de tweedeling tussen hoog- en laagopgeleiden?
     
  • JP Colenbrander, Florentine Zarks, Lucia Hoogakker en Jim Boctor, studenten van de Haagse Hogeschool en prijswinnaars van de recente essaywedstrijd de 'kloof in het onderwijs' gaan met ons in gesprek over de vraag wat zij als studenten belangrijk vinden om de kloof te dichten. Hun winnende essays staan in het boek 'Veerkracht' dat VNO-NCW onlangs uitbracht ten behoeve van de Bilderbergconferentie (zie www.bilderbergconferentie.nl boek Veerkracht vanaf pag. 37).

 
- Vragen en discussie met de aanwezigen gevolgd door een lunch.

 

Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden via deze link
 
In agenda reserveren

Lees meer over