Broodje B-lunchbijeenkomst 'Armoede de wereld uit'

14 Juni 2017
Datum:
Woensdag 14 Juni 2017
Tijd:
11.30 - 13.30 uur (inloop vanaf 11.00 uur)
Locatie:
Kantoor VNO-NCW en MKB-Nederland 'de MalieToren'
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Kosten:
kosteloos na aanmelding

Het thema van vandaag is één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, de wereldwijde Sustainable Development Goals (SDGs).

Hoe draagt Delta Lloyd hieraan bij vanuit hun initiatief voor een schuldeiserscoalitie?
En Resto VanHarte?
 
Want het gaat om de praktijk. Hoe realiseren we deze en de andere 16 duurzame ontwikkelingsdoelen van de wereldwijde Agenda 2030? Maar liefst 193 landen lanceerden deze agenda binnen de Verenigde Naties eind 2015. Een enorme klus!

Waar staan we nu? VNO-NCW zal hierover samen met MKB-Nederland en Global Compact Netwerk Nederland deze zomer een publicatie opstellen en zij laten u alvast een 'preview' zien. Vele bedrijven dragen hun steentje bij in binnen- en buitenland en zijn er actief mee bezig. U ook?
 
U hoort er meer over tijdens de lunchbijeenkomst Broodje B op 14 juni. We praten er graag met u over door. Van harte welkom!

 

Programma

11.00 uur  Inloop

11.30 uur  Aanvang
 
- Welkom & Opening
 
- Inleidingen:
•    Eppy Boschma, secretaris VNO-NCW en MKB-Nederland, geeft u alvast inzage in de te verschijnen publicatie van VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met Global Compact Netwerk Nederland over de SDGs.
Het toont dat ondernemers enthousiast aan de slag zijn met deze 17 werelddoelen en tegelijkertijd dat de opgaven waar we wereldwijd voor staan megagroot zijn.

 

•    Hanna Wintzen-Kernkamp en Miranda de Boer van Delta Lloyd en de Delta Lloyd Foundation gaan in op de vraag hoe zij bijdragen aan de SDGs en hoe op hun initiatief een landelijke coalitie - de schuldeiserscoalitie - samenwerkt aan oplossingen voor het groeiende probleem van betalingsachterstanden en schulden van klanten.

 

•    Rob Kars en Fred Beekers van Resto VanHarte vertellen u hoe zij met hun formule Resto VanHarte in diverse wijken in Nederland succesvol mensen met elkaar in verbinding brengen en sociaal isolement doorbreken. Mensen koken en eten samen; dit draagt bij aan een leefbare gemeenschap.
Hoe werkt dat recept voor een betere buurt en welke rol speelt het bedrijfsleven hierin? Wat betekent het voor het uit de wereld helpen van armoede?

 

- Vragen en discussie met de aanwezigen, gevolgd door een lunch.
 
Aanmelden