Brexit-event (Volgeboekt!)

26 Januari 2018
Datum:
Vrijdag 26 Januari 2018
Tijd:
13:30 tot 15:30 uur
Locatie:
De 'Malietoren'
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag

U kunt zich niet meer aanmelden voor de bijeenkomst. Deze is geheel en al volgeboekt. Daarom komt er een livestream beschikbaar die u vanaf 13.30 kunt volgen via deze link.

 

2018 wordt een cruciaal jaar als het gaat om de Brexit. 'Hope for the best, prepare for the worst', is daarbij ons motto. Maar dat ondernemers zich moeten gaan voorbereiden op de gevolgen van Brexit is klip en klaar.
 
Daarom nodigen wij u graag uit voor het Brexit-bedrijfsleven seminar van VNO-NCW en MKB-Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat op vrijdagmiddag 26 januari 2018.

 

Reserveer de datum alvast in uw agenda.
 
Achtergronden
Nu de EU en het VK voldoende voortgang hebben bereikt in de eerste fase van afspraken omtrent het uittreden van het VK, starten begin 2018 de onderhandelingen over de tweede fase: de overgangsperiode en de kaders van de toekomstige handelsrelatie. Voor ons hét moment om u te informeren over de laatste ontwikkelingen en de Nederlandse inzet. Daarnaast horen we graag van u waar uw zorgen zitten en helpen we u een beter beeld te krijgen van mogelijke gevolgen en de wijze waarop u zich als ondernemer of branchevereniging kunt voorbereiden.
 

Programma

 

13.00 u   Ontvangst en registratie

 
13.30 u   Opening door dagvoorzitter Stefan Wijers met aansluitend inleidingen van:

               - Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW)

               - Mona Keijzer (staatssecretaris EZK)

               - Simon Smits (Nederlands ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk).

  

14.30 u   Interactieve expertsessie met Roel van ’t Veld (Douane), Marieke Blom (ING), Leon

                Kanters (KPMG) en Robert Wapstra (Edelgroep). Zij beantwoorden vragen vanuit

                het publiek en geven tips uit de praktijk

             

15.15 u  Presentatie website/toolkit

 

15.30 u  Afsluiting en aansluitend netwerkborrel

 

17.00 u  Einde bijeenkomst

U kunt zich niet meer aanmelden voor de bijeenkomst. Deze is geheel en al volgeboekt. Daarom komt er een livestream beschikbaar die u vanaf 13.30 kunt volgen via deze link.

  

Brexit nieuwsbrief
VNO-NCW en MKB-Nederland lanceerden onlangs met de overheid ook de speciale Brexit nieuwsbrief om ondernemers en geïnteresseerden te informeren over de voortgang in de onderhandelingen tussen de EU en het VK en te helpen bij vragen over hoe u zich als ondernemer kan voorbereiden. U kunt zich aanmelden via deze link.